Medalii la mondiale

Sportivii români, susţinuţi de SportLife, au obţinut medalii importante la a patra ediţie a Campionatelor Mondiale de Înot organizate de  International Blind Sports Association (IBSA) şi International Paralympic Committee (IPC). Competiţia s-a desfăşurat în  Alanya, Turcia, între 3-8 aprilie 2011.

Patru membri ai Lotului Naţional de Înot Nevăzători ai Comitetului Naţional Paralimpic, sportivi ai echipei Hope a Centrului Lamont din Cluj, au reprezentat România la cea de-a 4-a ediţie a Campionatelor Mondiale IBSA de la Alanya, Turcia: Ciorap Naomi (14 ani), Prundaru Petrişor (16 ani), Ciorap Samuel (16 ani), Velecico Valentin (16 ani), toţi elevi ai Liceului de Nevăzători Cluj. Ei au fost însoţiţi de antrenoarea Emese Maniu şi  de Sally Wood-Lamont, preşedintele Comitetului Naţional Paralimpic din România şi director al Centrului Lamont.

“Aceasta a fost cea mai importantă competiţie a lor de până acum şi de asemenea, prima participare a României la Campionatele Mondiale IBSA. Un număr de 21 de ţări şi-au trimis echipele la această competiţie care precede Campionatele Europene din iunie şi care este în acelaşi timp o competiţie de calificare pentru Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012. Piscina cu 10 culoare şi o lungime de 50 de metri, deschisă în urmă cu doar câteva săptămâni specific pentru CM IBSA, a oferit condiţii excelente de desfăşurare a competiţiei”, a explicat preşedintele Sally Wood-Lamont.

Ciorap Naomi a câştigat în prima zi proba de 100 m fluture şi a doborât recordul Campionatelor Mondiale IBSA la clasa ei S13,  obţinând medalia de aur. La proba de 50 m bras, Ciorap Samuel a câştigat medalia de argint la clasa S12, la o diferenţă de 3 zecimi de secundă faţă de sportivul rus. La proba 100 m fluture Prundaru Petrişor a obţinut o medalie de bronz. În a doua zi de competiţie, Ciorap Samuel a câştigat o medalie de argint la proba 200 bras şi o medalie de bronz la proba 100 m spate. Ciorap Naomi a câştigat medalia de argint la proba 50 m fluture, diferenţa dintre ea şi câştigătoarea medaliei de aur fiind de 4 milisecunde.  “Acesta a fost un start promiţător pentru echipa care a învăţat să înoate cu numai doi ani în urmă (Velecico Valentin doar în noiembrie 2009)”, a mai declarat preşedintele Comitetului Naţional Paralimpic din România, Sally Wood-Lamont.

This entry was posted in Primele ştiri. Bookmark the permalink.

Leave a Reply